Thank you for your patience while we retrieve your images.
Visitors 615
Created 19-Nov-07
20 photos

Oude Scheepswerf Baasrode


Ik heb deze werf bezocht samen met de mensen van DigiF op zondag 18 november 2007. Het was heel fijn en ik zou die mensen graag willen bedanken voor de goeie organisatie en leuke sfeer :-)


In de vijftiende eeuw was Baasrode een druk bezocht handelscentrum langs de Schelde waar dagelijks schepen uit Antwerpen aanmeerden. Dat af- en aanvaren van zeilschepen zorgde ervoor dat zich in Baasrode een belangrijke scheepsbouwnijverheid ontwikkelde.
In de negentiende eeuw bereikte de scheepsbouw in Baasrode zijn hoogtepunt. In 1972 liep het laatste nieuwe schip van stapel en in 1986 sloot de laatste scheepswerf uiteindelijk de deuren. In het Scheepvaartmuseum vindt u een overzicht van wat er op de scheepswerven gebeurde, oude werktuigen, maquettes en plannen van de schepen die er ooit getimmerd werden.


Achter het museum ligt de scheepswerf er nog bij zoals ze op de laatste dag achtergelaten werd. Deze unieke scheepswerf werd aangekocht door het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen, die ze op termijn zal restaureren.
Baasrode 1Baasrode 2Baasrode 3Baasrode 4Baasrode 5Baasrode 6Baasrode 7Baasrode 8Baasrode 9Baasrode 10Baasrode 11Baasrode 12Baasrode 13Baasrode 14Baasrode 15Baasrode  16Baasrode 17Baasrode 18De MascotteBaasrode 19